22 december 2013

Finland Here we come! Kitos.

 
Foto: Annie Kupianine
Foto: Krisse Kallio
Årets sista utställningar för mig och Soya blev de tre dagarna i Helsingfors den 13-15 december.
Vi reste redan på onsdagen den 11/12 med Vikingline tillsammans med vännerna Annie Ahlberg och Cisco. Då Soya och Cisco gillar varandra så blev det några roliga dagar även utanför utställningsringarna.
Att åka båt med dessa två glada och trygga lagotto var inga problem. Hytten gillade de skarpt och lekte och gosade med varanbdra.  Att bli lämnade i hytten var heller inget konstigt då mattarna gick för att handla och äta.  Och att rasta sig på däck var kul tyckte de. Kissade Cisco så satte sig Soya direkt efter och hon till och med lyfte på benet. Det var många hundar på båten men vad gjorde det, de flesta hundarna uppförde sig mycket bra. När vi sedan gick och lade oss så var lyckan total, tänka tt få ligga i sängen. Toppen tyckte Soya.

När vi kom fram till vårt hotell utanför Helsingfors blev det en riktigt lång promenad för oss med vovvarna och sedan njöt de för fullt på sina respektive rum.
Ute fick Cisco fick springa lös en del, men se där går gränsen för min frimodighet med Soya. Tänk om hon hittar något att rulla sig i , t ex någons bajs. Men man lär så länge man lever. Lite avundsjuk var Soya allt på Cisco. Sedan var det dags för lite vila på rummen.
Soya körde fleecefiltracet. Det går till så att man gnider sig allt man kan på den fleecefilt matte lagt ut som skydd på sängen. Gissa om det sprakar och gnistrar! Det gör inte Soya ett dugg, men hennes matte blev lätt stressad då all ull i pälsen stod rätt ut efter dessa urladdningsstunder. Varje morgon fick jag ta fram saxen och putsa till den redan hårt slitna pälsen från att se ut som om den hade en sky av ull runt sig. Soya gillade även kvällarna då vi gick in till Annie och Cisco och firade dagarnas framgångar. Alltid fanns det något bra att fira.

På fredagen vad det drygt 30 talet lagotto anmälda för domaren Eeva Resko och Helsingforsvinnartitel att kunna erövra.
Soya vann championklassen med Excellent, och CK av 5 deltagande championtikar. När det var dags för Bästa tik placerade vi oss som 3:a Bästa tik, och då de två tikarna före oss var Veteraner och redan klara C.I.B CH fick Soya både Finskt CERT och sitt sista CACIB:
Nu är hon färdigmeriterad för att bli C.I. B.

De andra dagarna gick också bra, men jag väljer att berätta om dag 1 då det var ett CACIB vi reste dit för att erövra.
 

Glad matte med sin Soya.                                                                   På kvällen firade vi!