17 september 2013

Uppdatering av nya framgångar för Bonebreakers


Stolta ägare med sina vovvar Soya och teddy efter tävlingen på Lidingö


Så var det dax för Soya att starta sin rallydebut på riktigt, och det gick över förväntan!
Vi startade i RLN N = rallylydnad nybörjare. 70 poäng är godkänt. Om  man fått över 70 poäng vid tre tävlingar får man flytta upp en klass. Detta gäller i alla klasserna.  RLN F (fortsättning). sedan  RLN A (avancerad) och sist det mest eftertraktansvärda RLN M  (rallylydnadsmästare). Titlarna registreras på hunddata och står sedan med precis som andra titlar hunden har t ex champion.
Man börjar på 100 poäng och sedan dras det poäng för de fle som sker under det att man går banan med sin hund. Oftast är det vi mattar som gör mest fel i form av stegfel, fel utförande vid momentet osv.
Den 17/8 fick vi ihop 81 poäng vid tävling hos Apollogruppen.
Den 24/8 tävlade vi hos Södertälje brukshundsklubb och fick 84 poäng och slutligen tävlade vi på vår hemmabana vid Lidingö brukshundsklubb den 25/8 och då blev det hela 94 poäng.
Där med är Soya nu uppflyttad att tävla i fortsättningsklassen. Debut sker den 22/9.

Bonebreakers Sorridére - Teddy med sin ägare Anne Hellevik tävlade också vid tävlingen på Lidingö den 25/8 men i fortsättningsklassen. Teddy klarade sin tredje godkända tävling i fortsättningsklassen och kommer även han att pröva sin nya klass RLN Avancerad den 22/9.

                                                                        Essa

Sist men inte minst har vi vår stolthet 9½ åriga C.I:B CH,  NORD U CH, LPII Bonebreakers Vinci´ta - Essa,  med sin duktiga matte Ingela Melkersson som på endast 14 starter lyckats få 12 godkända tävlingar och nu har nått titeln Rallylydnadsmästare, så nu har Essa ännu en titel att lägga till sina tidigare.

Tack till er som jobbar med era hundar. Visst passar en Bonebreakers till allt!