14 november 2010

Nu har de debuterat våra S-valpar

Idag den 13/11 var Sorellina (Soya) och Senzasione (Ralf) på sin första utställning. UKK:s årliga utställning i Enköpings ridhus hade i år lockat hela 15 st lagottovalpar. De flesta mellan 6-9 månader. Domare var Eva Jönsson.
Ralf vann sin klass för hanar 4-6 månader med hederspris och placerade sig sedan som 3:a bland alla hanhundarna. Han fick en fin kritik och visade sig fritt och glatt med svansen i topp.

Sedan var det Soya tur. Hon sprang runt i ringen som hon gjort det flera gånger förut, och stod som en liten klippa på marken med ett ben i varje hörn. Soya charmade domaren och vann sin klass med HP. Sedan sprang hon mot de 5 placerade tikarna som alla tävlat i klassen 6-9 månader. Hon gav vinnaren en hård kamp och slutade som 2:a bästa tikvalp. Det bästa av allt var att både Ralf och Soya var glada och framåt och inte brydde sig ett dug gom allt som hände i ridhuset.
Så här skrev domaren om Soya:
Väl ihopkommen 4,5 mån. tikvalp. Huvud med utmärkta proportioner. Vackert uttryck, bra öron. Välkroppad. Bra ben och tassar. Rör sig lätt med ett energiskt steg. Mycket duktig liten tik , visar sig fantastiskt väl. Bra päls och färg. Lovande.

Nu satsar vi på en ny valputställning nästa helg, och då är det 4 Bonebreakersvalpar som ska tävla.
Karin